Οι πλέον τρελές και απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας που χτύπησαν τη Μέκκα του παγκόσμιου σινεμά!
Δεν είναι μυστικό ότι από το Χόλιγουντ έχουν ξεπηδήσει μια σειρά από τις πιο περίεργες και εντελώς εξωφρενικές ιστορίες που σκάρωσε ποτέ ο άνθρωπος.
Δεν μιλάμε φυσικά για πανέξυπνα και ανατρεπτικά κινηματογραφικά σενάρια, αλλά για θεωρίες συνομωσίας εκτός μεγάλης οθόνης!
Είναι φυσικό θα μας πείτε με τόσους ευφυείς και δημιουργικούς ανθρώπους μαζεμένους εκεί να εμφανίζονται σενάρια για αγρίους, που όταν δεν βρίσκουν τον δρόμο του σινεμά κατεβαίνουν στην κοινωνία γινόμενα αστικοί μύθοι και λαϊκοί θρύλοι.
Κι αν παραείναι ακραία για να τα πιστέψει κανείς, είναι μάλλον αυτό, το πόσο περίεργα είναι δηλαδή, που κάνει πολλούς πρόθυμους να αφεθούν στα θέλγητρα της συνωμοσίας.
Ιδού λοιπόν η χολιγουντιανή έκδοση των θεωριών συνωμοσίας…
1. Το πενταετές προγαμιαίο συμβόλαιο του Τομ Κρουζ
Την ώρα που υπάρχει αφθονία και μεγάλη ποικιλία από φήμες γύρω από τον σχετικά περίεργο ηθοποιό, καμιά δεν μπορεί να ξεπεράσει τη συνωμοσιολογική θεωρία για το κάστινγκ που κάνει για την εκάστοτε μέλλουσα σύζυγό του. Πρέπει να είναι ηθοποιός και αν αρέσει στον ίδιο και τα φιλαράκια του τους Σαϊεντολόγους, τότε της προσφέρει πενταετές γαμήλιο συμβόλαιο και μετά βλέπουμε! Το συμβόλαιο θα δώσει φυσικά στη σταρλετίτσα μεγάλη ώθηση στην καριέρα της, φήμη, δόξα και λεφτά, συν μπόνους αν χαρίσει παιδί στον Τομ.
Γιατί γίνεται αυτό; Μα επειδή ο Κρουζ είναι ομοφυλόφιλος και χρησιμοποιεί τους γάμους ως βιτρίνα για τη χολιγουντιανή του φήμη. Οι φαρμακόγλωσσες ξεσάλωσαν μετά το διαζύγιό του από τον δεκάχρονο γάμο του με τη Νικόλ Κίντμαν (υπέγραψε δύο πενταετή συμβόλαια αυτή), λέγοντας πως έκανε μεγάλη οντισιόν για τη θέση της νέας κυρίας Κρουζ και μεταξύ των τελικών υποψηφίων ήταν η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Σοφία Βεργκάρα και η Κέιτι Χολμς φυσικά.
Αυτό που κάνει το σενάριο διαχρονικά αγαπημένο είναι τα ψήγματα αλήθειας που περιέχει. Γιατί βλέπετε η πανίσχυρη στο Χόλιγουντ Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, διακεκριμένο μέλος της οποίας είναι ο Τομ Κρουζ, εξέτασε πράγματι μια σειρά από ιδανικές συζύγους για τον ηθοποιό μετά το διαζύγιό του, με μια σταρλετίτσα της αμερικανικής σαπουνόπερας να προάγεται στη θέση της κατάλληλης υποψήφιας.
Όσο για τον Τομ, αυτός φέρεται να συναντήθηκε με τις τρεις δικές του υποψήφιες, αν και δεν πέρασαν από οντισιόν: το ραντεβού με τη Βεργκάρα το κανόνισε ο επίσης Σαϊεντολόγος Γουίλ Σμιθ, ενώ τις άλλες δύο τις είδε όταν πήγαν για δοκιμαστικό στο «Mission Impossible III». Η Βεργκάρα και η Γιόχανσον, λέει η ιστορία μας, απέρριψαν τον Κρουζ ως γαμπρό και η Σκάρλετ έφυγε ακόμα και από την ταινία, εξαιτίας των σκληροπυρηνικών θρησκευτικών πιστεύω του Τομ. Η Χολμς όμως έμεινε και παντρεύτηκε τον αστέρα, με τον γάμο τους να διαρκεί βολικά πόσο λέτε, πέντε χρόνια!
2. Ο θάνατος της Αν Νικόλ Σμιθ
Γεννημένη το 1967 ως Βίκι Λιν Χόγκαν, ο πλανήτης τη γνώρισε όταν το αντρικό περιοδικό «Playboy» την έστεψε Playmate της Χρονιάς του 1993, πριν παίξει σε ταινίες και γίνει παγκόσμιο sex symbol. Αν και ήταν πάντα γνωστότερη για τις περιπέτειες της προσωπικής της ζωής: ήταν το 1991 όταν δουλεύοντας ως στριπτιζέζ σε κλαμπ του Χιούστον γνώρισε τον 86χρονο κροίσο Τζέιμς Χάουαρντ Μάρσαλ, για χάρη του οποίου εγκατέλειψε τον σύζυγό της, με τον δεσμό να καταλήγει στα ιερά δεσμά του γάμου τον Ιούνιο του 1994.
Αν και δεν θα στέριωνε όπως θυμόμαστε ο δεσμός, καθώς ο μεγιστάνας πέθανε 14 μήνες αργότερα, στα 90 του χρόνια ζωής, αφήνοντάς της τη μισή ακριβώς από την περιουσία του των 1,6 δισ. δολαρίων. Αν και μόλις μία εβδομάδα αργότερα, ένας από τους γιους του πρόσβαλε την πατρική διαθήκη σέρνοντας την Αν στα δικαστήρια. Η χυμώδης ξανθιά επανεμφανίστηκε στη δημόσια σφαίρα το 2002, όταν παρουσίασε το δικό της ριάλιτι («The Anna Nicole Show»), αν και στις εκπομπές εμφανιζόταν σε κατάσταση σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, κάτι που έκανε προφανώς το σόου υπερεπιτυχημένο. Αν και τότε ήταν που θα έπαιρνε η ζωή της ακόμα πιο άσχημη τροπή: η Αν γέννησε την κόρη της Ντανιελίν στις 7 Σεπτεμβρίου 2006 και τρεις μέρες αργότερα ο 20χρονος γιος της άφησε την τελευταία του πνοή στο δωμάτιό της στο νοσοκομείο, από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Εφτά μήνες αργότερα, η Σμιθ τον ακολούθησε στον άλλο κόσμο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Κι από δω αρχίζουν τα σενάρια για αγρίους, για τον λόγο που την οδήγησε δηλαδή στον θάνατο. Δεν ήταν απλή υπερβολική δόση φυσικά αλλά δολοφονία, την ίδια στιγμή που οι μνηστήρες του φόνου πολλοί: ο δικηγόρος και εραστής της Χάουαρντ Στερν κατά πρώτον, ο οποίος την ξέκανε ποτίζοντας τη συνεχώς ναρκωτικά χάπια με τη βοήθεια της ψυχιάτρου της Αν.
Κι ενώ κανείς δεν καταδικάστηκε ποτέ για την υπόθεση, η ψυχίατρος Κριστίν Ερόσεβιτς μηνύθηκε για την απάτη της συνταγογράφησης: ο Στερν χρησιμοποιώντας πλαστά ονόματα έπαιρνε τα χάπια και τα χορηγούσε στην Αν, η οποία μέσα σε έναν μήνα πήρε περισσότερα από 1.500 δισκία! Και βέβαια υπάρχει πάντα και ο μοχθηρός γιος του Μάρσαλ, για τον οποίο δεν έχει βρεθεί τίποτα ενοχοποιητικό, αν και η Αν προσπάθησε να προσλάβει πληρωμένο δολοφόνο για να τον ξεκάνει. Δεν μπορεί, θέλει το συνωμοσιολογικό σενάριο, κάτι θανάσιμο θα της έκανε για να θέλει να τον σκοτώσει…
3. Ο Έρολ Φλιν ήταν κατάσκοπος
Γεννημένος στην Αυστραλία το 1909, ο Έρολ Φλιν εκτοξεύτηκε στη δόξα από την πρώτη σχεδόν στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Χόλιγουντ το 1935, παραμένοντας ίσως ο καλύτερος Ρομπέν των Δασών του σινεμά. Πέρα από φημισμένος ηθοποιός, ήταν εξίσου γνωστός καρδιοκατακτητής αλλά και αλκοολικός, αν και η κατασκοπεία θα γινόταν κάποια στιγμή το μεγάλο ζητούμενο της ζωής του. Ανάλογα με το ποιον θα ρωτήσεις, θα μάθεις ότι ο Φλιν ήταν κατάσκοπος των Συμμάχων ή των Ναζί ή ακόμα και διπλός πράκτορας!
Ήταν το 1980 όταν ο επίσημος βιογράφος του Charles Higham δημοσίευσε το «Έρολ Φλιν: Μια Αδημοσίευτη Ιστορία», στο οποίο ισχυρίστηκε ότι ο ανεπανάληπτος ηθοποιός ήταν κατάσκοπος των Ναζί κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο (1936-1939)! Σύμφωνα με τον βιογράφο, ο οποίος εξασφάλισε λέει ματιές σε αποχαρακτηρισμένα ντοκουμέντα της CIA, ο Φλιν παρακολουθούσε στην Ισπανία Γερμανούς σοσιαλιστές που είχαν ενταχθεί στον δημοκρατικό αγώνα. Ο Higham αποκάλυψε ότι ο Φλιν συνάντησε τον Αδόλφο Χίτλερ το 1938, τόσο φανατικός ναζιστής ήταν.
Αν και αυτή δεν είναι η μόνη φορά που εμπλέκεται το όνομά του σε κυκλώματα κατασκοπείας. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φλιν απέστειλε επιστολή στον διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών (Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών -OSS) William Donovan, με την οποία του ζητούσε να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση και να τον ξαποστείλει στην Ιρλανδία ως πράκτορα. Ο Φλιν πίστευε ότι επειδή ήταν τόσο διάσημος ο κόσμος θα του ανοιγόταν ευκολότερα, με την επιστολή να φτάνει λέει μέχρι και το προεδρικό γραφείο του Φράνκλιν Ρούσβελτ. Οι ΗΠΑ του αρνήθηκαν την εθελοντική εμπλοκή επειδή ήξεραν τις σχέσεις του με τον Χίτλερ αλλά και τα φιλοναζιστικά του αισθήματα…