in

Θεότρελες εφευρέσεις νεκροταφείων (Φωτογραφίες)

Φέρετρο-τορπίλη

theotreles-efevresis-nekrotafion-fotografies (7)

Όταν το πρόβλημα με τις κλοπές πτωμάτων μετακόμισε στις ΗΠΑ, μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, οι σαφώς πιο πολεμοχαρείς Αμερικανοί είχαν έναν εκρηκτικότερο τρόπο να κρατούν ασφαλείς τις σορούς των αγαπημένων τους. Το φέρετρο-τορπίλη μάλιστα είχε διπλή λειτουργία: είτε επρόκειτο για μια τροποποιημένη καραμπίνα που έριχνε βόλια μολύβδου μόλις πυροδοτούνταν ο μηχανισμός της από το άνοιγμα του καπακιού του φέρετρου είτε μιλούσαμε για μια νάρκη που τοποθετούνταν πάνω στην κάσκα και ήταν έτοιμη να εκραγεί σε κάθε ενόχληση του τάφου! Το φέρετρο που έστελνε κι άλλους στον τάφο δηλαδή…

Φέρετρο-συναγερμός

theotreles-efevresis-nekrotafion-fotografies (8)Εδώ κυκλοφόρησαν αρκετές εφευρέσεις, όλες με τον ίδιο σκοπό, αν και η εκτέλεσή του ποίκιλε σημαντικά. Και βέβαια κανείς δεν φοβόταν ιστορικά μήπως ενταφιαστεί ζωντανός περισσότερο από τους Βικτωριανούς, που είχαν βέβαια κάθε λόγο να ανησυχούν για κάτι τέτοιο, καθώς οι πανδημίες χολέρας και κίτρινου πυρετού έφερναν συχνά-πυκνά ζωντανούς ανθρώπους στα έγκατα της γης. Η θεραπεία του προβλήματος ήταν το φέρετρο-συναγερμός και τα αναρίθμητα μοντέλα του που κυκλοφόρησαν και πατενταρίστηκαν με πάσα επισημότητα. Τα φέρετρα είχαν μηχανισμούς ηχητικής ειδοποίησης, καμπανάκια συνήθως, που μπορούσε να χτυπά ο εκλιπών μπας και τον ακούσει κανείς πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Άλλα μοντέλα πάλι περιλάμβαναν και μηχανισμούς για την εισροή φρέσκου αέρα στο εσωτερικό των φέρετρων, επιτρέποντας στο «πτώμα» να διατηρείται στη ζωή μέχρι να το ξεθάψουν. Αν λειτούργησαν ποτέ, κανείς δεν ξέρει, καθώς δεν υπάρχουν τέτοιες αναφορές…

Φέρετρο αναγγελίας και φέρετρο με ελατήριο εκτίναξης

theotreles-efevresis-nekrotafion-fotografies (9)

Και γιατί δηλαδή να περιμένεις τον περαστικό να σε ακούσει και να μην ειδοποιήσεις οικογένεια, φίλους και γνωστούς ότι επέστρεψες από τα εγκόσμια; Αυτό ακριβώς βάλθηκε να κάνει ο εφευρέτης W.H. White, με το δικό του φέρετρο-συναγερμό να χτυπά όπου ο νεκρός επέλεγε: στο σπίτι του, στο οίκημα του επιστάτη του νεκροταφείου, ακόμα και στο οικείο αστυνομικό τμήμα! Γιατί όμως να περιμένεις τους άλλους να σπεύσουν να σε σώσουν και να μην πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου; Ορόσημο εδώ είναι το φέρετρο με το ελατήριο εκτίναξης του Karnicki, που κάνει αυτό που καταλαβαίνετε: η παραμικρή κίνηση του ενταφιασμένου πυροδοτεί τον μηχανισμό εκτίναξης! Ελπίζουμε μόνο να μη σκοτωνόταν από την πτώση ο «νεκρός»…

Φέρετρο ζωτικών ενδείξεων

theotreles-efevresis-nekrotafion-fotografies (10)Άλλες δύο εφευρέσεις στο ίδιο μήκος κύματος, τη λάθος ταφή κοντολογίς του ανθρώπου, που έχουν βαλθεί να απαλλάξουν την οικουμένη από τα φαινόμενα της νεκροφάνειας. Η δεύτερη μάλιστα είναι ακόμα πιο εξελιγμένη, καθώς ο μηχανισμός ηχητικής ειδοποίησης προσαρμόζεται εδώ στο στόμα του νεκρού, για να μην κουνήσει καν το δαχτυλάκι του. Ταυτοχρόνως αναπνέει κιόλας κι έτσι η εκταφή είναι σχεδόν εξασφαλισμένη, εκτός κι αν ο εκλιπών δεν ήταν αγαπητός, οπότε όλα θα πάνε στράφι…

What do you think?

29 Points
Upvote Downvote

Written by Axioperiergos

aftos o tipos theli apegnosmena na vgi stin tileorasi

Αυτός ο τύπος θέλει απεγνωσμένα να βγει στην τηλεόραση! (Βίντεο)

poisongarden1

Poison Garden Alnwick: O «δηλητηριώδης κήπος» του Alnwick (Φωτογραφίες)